Enak Temen Dadi Wong Sugih - Pantun Didi Hutaea Rodallegha


Mangga tamu pada linggih 
Ngadeg mangga pada bae olih 
Enak temen dadi wong sugih 
Bagen blesak akeh sing milih..


pantun balasan



Sore-sore luruh panganan
Tuku ning pasar olihe tekwan
Kabeh wong pada kedanan
Tua enom randa perawan


Akeh lele ning tengah empang
Dijokote udan-udan
Luruh perawan iku gampang
Gari dipai kunci sedan


Enak temen mangan peda
Mangane ning sore saka
Apa maning pengen rangda
Gari dodok pada teka


Sawah iku genahe ula
Mending dolan ning lapang Benda
Memang wis nasibe kula
Dadi wong sugih akeh banda


Cirebon tempate terasi
Arep dolan kulae wedi
Matur kesuwun terimakasih
Kanggo wangsale Mas Didi


Jalan-jalan ning Kebulen
Mampir sedelat ning desa Tambi
Awas aja sampe klalen
Langsung dishare ning eFBi


Related Posts

Previous
Next Post »